Primul pas este definitoriu in alegerea formei de organizare pentru entitatea economica pe care doresti sa o constitui, dar si pentru localizarea ei geografica. Daca inca nu esti decis sub ce forma sa te autorizezi, te invit sa accesezi sectiunea Intrebari si raspunsuri, unde vei gasi mail multe ghiduri care te vor indruma sa faci alegerea perfecta. Cu un click pe semnele plus (+) de langa titlurile fiecarei etape, vei afla mai multe informatii despre ce ai de facut.

1. Selecteaza statutul tau

Selecteaza din ce calitate doresti sa iti infiintezi o entitate economica. Daca vei alege o profesie liberSelecteaza din ce calitate doresti sa iti infiintezi o entitate juridica. Daca vei alege o profesie liberala (update 01.11.2013: aplicatie in dezvoltare) asigura-te ca faci parte din una din categoriile de mai jos, si intentionezi explicit sa activezi in domeniul aferent generat de respectiva profesie liberala.

2. Selecteaza forma de organizare

Te rugam sa selectezi forma de organizare pe care doresti sa o inregistrezi. Societatile comerciale, respectiv autorizarile ca si PFA, cu derivatele acesteia se adreseaza persoanelor care doresc sa desfasoare activitati care sa genereze profit comercial. Organizatiile non-guvernamentale (ONG) nu sunt entitati generatoare de profit comercial.

3. Selecteaza judetul

Te rugam sa selectezi judetul in care doresti sa iti infiintezi entitatea juridica, deoarece aici va fi inregistrat sediul social. In functie de aceasta selectie vei descoperi procedurile de infiintare, si vei fi indrumat catre institutile abilitate sa autorizeze entitatea ta economica.