Al 3-lea pas in cadrul inregistrarii unei societati cu raspundere limitata (SRL) defineste principalul act de infiintare al unei societati (statutul) si reglementeaza conditiile, forma si raspunderile pe care le va avea viitoarea societate comerciala. Citeste cu atentie mentiunile introduse pentru fiecare etapa in parte (click pe semnul + de langa titlurile etapelor).

Adauga un sediul social pentru noua societate

In aceasta etapa iti vei stabili locatia in care firma rezervata de tine isi va avea sediul social, locatie care va aparea pe toate actele si documentele emise de tine. Daca la adresa introdusa isi mai are sediul social o alta societate comerciala, vei avea nevoie in plus de o declaratie notariala din partea proprietarului imobilului respectiv, prin care acesta permite functionarea la acelasi sediu a mai multor societati, in incaperi distincte. Informatii detailate despre stabilirea unei locatii ca si sediu social poti gasi in Ghidul de infiintare a unui SRL, disponibil pentru download in sectiunea Intrebari si raspunsuri.
Judet Localitate Strada Numar Adauga

Adauga un punct de lucru al societatii (optional)

Pe langa sediul social mentionat mai sus, ai posibilitatea de a-ti stabili unul sau mai multe sedii secundare (puncte de lucru). Aceasta etapa NU este obligatorie. Insa daca stii inca de pe acum faptul ca desfasurarea activitatii tale va fi in alta locatie decat la sediul social, este bine sa mentionezi si locatia acestui sediu secundar (punct de lucru). Orice modificare ulterioara a statutului dupa ce firma este infiintata (ex: infiintarea ulterioara a unui sediu secundar), este supusa unor taxe suplimentare din partea Oficiului Registrului Comertului.
Judet Localitate Strada Numar Adauga

Adauga durata de functionare a viitoarei societati

Te rugam sa selectezi perioada de timp pentru care se constituie societatea comerciala. Recomandam ca aceasta sa fie constituita pe 90 de ani, pentru a nu evita dizolvarea de drept a societatii comerciale, daca selectezi o perioada scurta, iar afacerea are perspective de continuitate in exploatarea sa. Odata cu alegerea unei perioade de timp pentru durata activitatii unei societati comerciale, in actul constitutiv, ea se poate modifica prin acte aditionale ulterioare, prin care se poate prelungi / micsora acest termen.

Adauga obiectul principal de activitate al societatii

Alegerea obiectului principal de activitate se va face potrivit clasificării CAEN (Clasificarea Activităţilor Economice Naţionale). Această clasificare statistica naţională cuprinde toate activitatile economice din ţară noastră. Codul CAEN este cel care defineste identitatea activitatii principale ale unei societati. Se poate alege un singur cod CAEN principal, si este de preferat ca acesta sa corespunda intocmai ideii de afaceri pe care intentionezi sa o demarezi.
Cod CAEN Descriere Adauga

Adauga obiectele secundare de activitate

Pe langa obiectul principal de activitate ales in etapa precedenta, ai posibilitatea de a iti defini si obiecte secundare de activitate, si astfel de a desfasura activitatile permise de aceste coduri. Poti introduce in acest fel inca de la infiintarea unei societati comerciale, in statut, informatii despre domenile secundare de activitate pe care la un moment dat sa le consideri ca noi activitati de baza ale afacerii tale. Nu exista costuri suplimentare in taxele Oficiului Registrului Comertului pentru codurile CAEN secundare introduse in statut, indiferent de numarul lor.
Cod CAEN Descriere Adauga

Adauga valoarea capitalului social subscris

Fiecare societate trebuie sa faca dovada ca are un minim de capital cu care sa porneasca la drum in desfasurarea activitatii. Acest capital este depus de actionar sau actionari, daca sunt mai multe persoane, iar conform legii acesta nu poate fi mai mic de 200 lei. Procedura efectiva de depunere a capitalului social este explicata in detaliu in Pasul4, aici stabilindu-se doar valoarea acestuia.
Tip Adauga

Distribuirea partilor sociale intre actionari

Capitalul social mentionat la pasul anterior se va divide pentru a evidentia partile sociale aferente fiecarui asociat in viitorul SRL. Daca exista un singur actionar acesta va avea toate partile sociale, insa daca exista mai multi actionari, aceste parti sociale se vor imparti dupa preferinte, tuturor actionarilor care fac parte din respectivul SRL.
Nume si prenume Parte sociala Valoare totala
Numar Valoare Procent
Modifica

Adauga cine va fi administratorul societatii

Administrarea societatii se refera la stabilirea persoanei, sau a persoanelor care se vor ocupa de conducerea efectiva a activitatii societatii. In majoritatea cazurilor de SRL-uri, asociatii sunt si administratori, ei procedand la intocmirea tuturor actelor financiar-contabile, si in acelasi timp isi concentreaza resursele si activitatea in munca pentru indeplinirea sarcinilor pentru derularea activitatii afacerii. Exista insa cazuri in care asociatii mandateaza prin actul constitutiv alte persoane ca si administratori, acestea din urma depunand toata diligenta pentru a duce la indeplinire hotararile Adunarii Generale ale Actionarilor.
Nume si prenume Durata mandat Adauga

Descarca statutul (actul constitutiv)

Te rugam sa dai click pe iconita din dreapta, si sa accesezi astfel sectiunea destinata statutului (actului constitutiv). Ea se va deschide intr-un editor text, in care vei putea vizualiza informatiile deja completate. Iti recomandam sa copiezi intregul text intr-un document propriu in calculatorul tau, sa efectuezi modificarile dorite (daca exista), si sa il reverifici inainte de printare.