slide img

Vrei sa infiintezi un SRL, PFA, ONG?

GRATUIT, in MAXIM 10 minute?

Pregatim cronometrul ... Start!

slide img

Entitati - sau cum poti avea propria firma in 6 pasi simpli

FARA INTERMEDIARI, FARA COSTURI, FARA GRESELI

Testeaza acum prima aplicatie SmartApp

slide img

Dan Botos, Simlaralex SRL: "In sfarsit cea mai

UTILA, INTUITIVA, si USOR DE FOLOSIT,

aplicatie pentru noi, antreprenorii!"

prev next

SMARTAPP ENTITATI

Platforma SmartApp a fost creata exclusiv cu scopul de a veni in ajutorul celor care doresc sa devina parte a mediului de business romanesc, prin infiintarea unei companii (SRL, SA, etc), fundatii sau asociatii, autorizare ca PFA (persoana fizica autorizata), etc. Astfel iti oferim posibilitatea de a crea o noua entitate economica, prin completarea GRATUITA cu ajutorul aplicatiei Entitati a tuturor documentelor si formularelor necesare depunerii acestora la institutiile abilitate (ex: ORC).

Poti evita astfel costurile suplimentare percepute de intermediari, deoarece procedurile sunt simple si foarte usor de realizat. Aceasta aplicatie este in permanenta dezvoltare, asadar te invitam sa ne trimiti un feedback daca crezi ca anumite informatii trebuiesc imbunatatite sau modificate. Pana atunci, te invit sa parcurgi pasii informativi de mai sus care iti vor explica in detaliu fiecare procedura de inregistrare a unei entitati economice noi. Daca doresti sa completezi si sa salvezi formularele si informatiile introduse, asigura-te ca esti Autentificat (apasa butonul Login din dreapta-sus).


Cuprins intrebari si raspunsuri

 

#1 La ce ma ajuta aceasta aplicatie ?

Aceasta aplicatie vine in ajutorul vostru (actuali sau viitori intreprinzatori) in vederea infiintarii de entitati economice (societati comerciale, intreprinderi individuale, organizatii nonguvernamentale, etc) in cel mai simplu mod cu putinta, online din fata calculatorului. SmartApp Entitati va ajuta sa intocmiti dosarul complet de acte necesar depunerii la insitutile abilitate pentru inregistrarea unei entitati economice. 

 

#2 Cat ma costa sa folosesc aceasta aplicatie ?

Pentru a folosi serviciile oferite de aplicatie NU trebuie sa platiti nimic. Utilizatorul nu este obligat sa achite nici o suma de bani catre societatea noastra, indiferent daca doreste sa se informeze despre aplicatie sau sa utilizeze aplicatia in vederea obtinerii unei entitati economice. Aplicatia va pune la dispozitie intr-un mod extrem de usor de utilizat procedurile legale pentru inregistrarea unei entitati economice, organizate pe intelesul tuturor.

 

#3 Imi pot face complet gratuit o firma (SRL), PFA, ONG, etc?

Revenind la intrebarea anterioara, pentru a folosi serviciile oferite de aplicatie NU trebuie sa platiti nimic. Insa exista taxe legale solicitate de institutile statului pentru infiintarea unei entitati economice ce sunt obligatorii pentru fiecare persoana care intentioneaza sa infinteze o astfel de entitate. Gratuitatea oferita de platforma SmartApp Entitati se aplica in sfera de servicii informatice pentru care multi intermediari solicita suplimentar persoanei interesate, comisioane de indrumare, redactare sau completare acte. Folosind aceasta aplicatie scapati de aceste comisioane, ce uneori se ridica chiar peste valoarea taxelor legale.

 

#4 Prin ce se distinge aceasta aplicatie, de ce a fost creata ?

A fost creata pentru a stabili la nivel national un mod unitar de intocmire a documentatiei de obtinere a unor asemenea entitati, dar mai ales in vederea eliminarii costurilor suplimentare impuse de tertele persoane prestatori de asemenea servicii intermediare (avocati, consilieri, societati de profil, etc)

 

#5 Care este diferenta dintre aceasta aplicatie si restul serviciilor asemanatoare ?

Pe langa partea financiara, serviciile noastre fiind gratuite, trebuie sa tinem cont de calificarea in domeniu a celor care au contribuit la realizarea si dezvoltarea in continuare a aplicatiei. Daca ceilalti prestatori de asemenea servicii au in mare masura alte ocupatii in care profeseaza cu activitatea de baza (avocati, notari, diversi prestatori, etc), in acest caz aplicatia este intocmita de o serie de specialisti din domeniile juridic si economic capabili sa indrume efficient utilizatorul spre o decizie corecta in alegerea entitatii potrivite. Exemplificand, niciodata un avocat nu va cunoaste in detaliu incadrarea unitatii din punct de vedere a impozitarii, a TVA-ului, a pragurilor necesare in aceste cazuri, sau cel mai important a principalelor diferentieri sau asemanari intre entitatiile existente spre infiintare in tara noastra.

 

#6 Unde ma pot documenta care entitate este mai potrivita pentru mine (de ex. societate comerciala sau persoana fizica autorizata) ?

Pentru a veni in ajutorul vostru am creat un mic ghid care sa te ajute in acest sens si pe care il poti descarca gratuit accesand acest link. Totusi trebuie sa luati in considerare faptul ca fiecare activitate economica sau noneconomica este diferita, astfel ca, in conditiile in care veti consulta ghidul fara a reusi sa luati decizia finala, va putem ajuta daca ne scrieti pe adresa de email contact@smartapp.ro, sau la telefon 0722-640.747.

 

#7 Cat de sigure sunt informatiile furnizate de mine prin intermediul aplicatiei ?

Avand in vedere ca autocompletarea documentatiei existente pe site presupune dezvaluirea unor informatii cu caracter personal (cele mai importante fiind numele si prenumele, adresa, numarul de telefon si codul numeric personal, al actului de identitate) absolut necesare indeplinirii functionalitatii acestei aplicatii, am ales ca societatea noastra sa se inregistreze la ANSPDCP (Autoritatea Nationala  de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) fiind inregistrati sub nr. 27405/2013. Mai mult de atat politica noastra exprimata in conditiile de utilizare a prezentei aplicatii (termeni si conditii site) este aceea de a proteja in mod complet aceste informatii astfel incat nici societatea noastra ca si administrator a bazei de date sa nu aiba acces la aceste informatii personale. Singura persoana care va avea acces la aceste informatii va fi titularul contului prin intermediul unui user si a unei parole proprii definite.

 

#8 Daca ulterior imi apar date confidentiale  pe diferite site-uri de profil, desi eu nu mi-am exprimat consimtamantul?

Tot ceea ce putem asigura este faptul ca din partea unitatii noastre, ca si prestator de servicii, nu vor fi divulgate nici un fel de informatii personale si confidentiale. Totusi trebuie sa aducem la cunostinta utilizatorilor ca odata cu depunerea documentatiei la organele judetene abilitate sa elibereze avizele de infiintare ale entitatii economice (Oficiul Registrului Comertului, Ministerul Finantelor Publice, Tribunalele judetene, etc.), o parte din aceste informatii vor deveni publice (de regula prin publicare in Monitorul Oficial al Romaniei).

 

#9 Ce se intampla daca pierd userul sau parola cu care m-am conectat deja pe site ?

Avand in vedere ca am dorit creearea unei platforme cat mai usor de utilizat pentru utilizatori, singurele informatii solicitate pentru logare sunt adresa de email, respectiv o parola aleasa de utilizator. In conditiile in care uitati parola de conectare este suficient sa apasati butonul Parola uitata din intermediul pop-ului de Logare / Autentificare, urmand sa primiti pe adresa de mail o noua parola de autentificare.

 

#10 Pot parcurge pasii intr-o anumita perioada de timp ?

Nu este obligatoriu ca parcugerea pasilor de intocmire a unei entitati sa se realizeze dintr-o singura logare. Astfel daca la prima logare reusiti doar sa va configurati adresa viitoarei entitati juridice si a formei de organizare (urmate de finalizarea pasului) iar in pasul urmator doar enumerarea asociatilor / membrilor etc, la urmatoarea logare corecta veti fi indrumati spre o pagina de administrare a portofoliului vostru de entitati economice, de unde puteti continua introducerea datelor pentru finalizarea fiecarui pas.

 

#11 Este limitata platforma online la crearea unui numar limitat de entitati ?

Nu, platforma a fost creata pentru a veni in ajutorul tuturor, indiferent de calitatea acestora (simplii utilizatori ocazionali sau prestatori de asemenea servicii in mod curent – actualii intermediari de servicii de infiintari societati, fundatii, I.I.-uri, etc).

 

#12 Prin ce se diferentiaza platforma noastra de serviciile altor site-uri de profil sau a serviciilor ONRC –ului (Oficiul National al Registrului Comertului)?

In primul rand prin intermediul celorlalte website-uri tot ce veti putea obtine in cel mai bun caz sunt recomandari, formulare goale si explicatii cu privire la costuri ale intermediarilor. Aceasta platforma online este singura care va indruma spre alegerea unei solutii corecte dar in acelasi timp va pune la dispozitie dupa preferinte atat formulare draft (goale in continut) cat si formulare gata completate conform informatiilor introduse de utilizator. Fata de singurul serviciu public de informare/infiintare de societati comerciale (cel al ONRC-ului) avantajul major il constituie simplitatea platformei noastre in comparatie cu procedura extrem de grea pentru logare si completare a documentelor si terminand cu faptul ca serviciul public al ONRC-ului  va pune la dispozitia utilizatorului strict formularele publice fara o mare parte din actele anexe, sau alte indrumari sau informatii utile.

 

#13 Se va dezvolta aceasta aplicatie online in intermediul platformei generale?

Da, binenteles, scopul nostru fiind de a pune la dispozitia utilizatorului maximum de informatii. Astfel daca la momentul lansarii aplicatiei Entitati singura optiune disponibila este aceea de infiintare a unei societati comerciale cu raspundere limitata (entitatea preponderenta spre infiintare la nivel national), pe parcursul lunilor ce vor urma vom dezvolta aplicatia pentru infiintarea celorlalte entitati juridice (SRL-D-uri, Intreprinderi Individuale, Intreprinderi Familiale, PFA-uri, ONG-uri, alte forme de exercitare ale profesiilor liberale, etc).

 

#14 De unde stim ce anume se va modifica pe parcurs in aplicatia Entitati?

Simplu, vom avea o pagina dedicata unde vom mentiona actualizarile la aplicatie (Update), orice modificare a informatiilor pana la acel moment urmand a ramane salvate in contul vostru de utilizator.

 

#15 Aceasta aplicatie presupune descarcarea unui program pe calculatorul personal?

Nu, aceasta aplicatie face parte dintr-un proiect mai larg de aplicatii generale, toate urmand a fi  accesate si utilizate prin intermediul internetului, fara a fi necesara descarcarea vreunui program pe calculatorul PC personal. Totusi mentionam faptul ca o parte dintre documentele generate de aplicatie vor fi fisiere de tip .doc sau .pdf astfel incat este indicat sa aveti instalate aplicatiile Microsoft Office (sau variantele acestuia), respectiv Adobe Reader.

 

#16 Cat de precise / corecte sunt informatiile generate de aceasta aplicatie?

Din punct de vedere legal va garantam faptul ca acestea sunt intocmite conform reglementarilor legale in vigoare si a ordinelor dispuse de fiecare emitent in parte (ONRC, Ministerul Finantelor, ANAF, Ministerul Justitiei, alte institutii judetene cu atributii specifice, alte persoane juridice de interes public.). Din pacate desi legea prevede anumite acte sau proceduri ne-am obisnuit ca acestea sa difere de la un judet la altul, astfel incat urmarim inca de la inceput ca in functie de judetul ales spre infiintarea unei entitati juridice sa obtineti toate informatiile atat cu caracter general cat si cele cu caracter individual dispuse pentru acel judet in parte.